Home  ›  Handreiking Bluswatervoorziening en bereikbaarheid

Handreiking Bluswatervoorziening en bereikbaarheid

Laatst bijgewerkt op 24 nov 2012 om 11:11
brandweer algemeen (brandweerman).png

De publicatie bestaat uit twee op zichzelf staande delen, te weten de ‘Handreiking Bluswatervoorziening en Bereikbaarheid' (deel A) en de ‘Handreiking Opstellen Bluswaterbeleid' (deel B).
 
Deel A kan worden gebruikt bij het geven van specificaties voor bluswatervoorziening en bereikbaarheid bij vergunning- en adviesaanvragen. Daarnaast is de handreiking bruikbaar bij toezicht en handhaving in het kader van de activiteiten bouwen, gebruik en milieu.
 
Deel B (de ‘Handreiking Opstellen Bluswaterbeleid') bevat de nodige informatie om per gemeente of per veiligheidsregio bluswaterbeleid op te kunnen stellen. Met deze handreiking kan worden afgewogen aan welke eisen de benodigde bluswatervoorziening voor een bepaald verzorgingsgebied moet voldoen, in relatie tot de specifieke risico's in dat gebied en de mogelijkheden van de repressieve organisatie.
 
Dit document is de herziening van de NVBR-publicatie "Bluswater­voorziening en Bereikbaarheid" uit 2003.
 
De Handreiking is te downloaden op Brandweerkennisnet

Archief

Infotheek

Als u niets wilt missen van de ontwikkelingen bij hulpdiensten is de Infotheek binnen HulpdienstenOnline uw site. Zo vindt u hier namelijk alle benodigde (beleids)stukken en actuele wet- en regelgeving met toelichting die u helpen om goed samen te werken en te netwerken binnen én buiten uw sector.!

Direct kennismaken?

Bekijk de demo

Meer informatie over (proef) abonnement

Vacatures

Er zijn momenteel geen vacatures.

Nieuwsbrief

Gratis één keer per twee weken het belangrijkste nieuws van HulpdienstenOnline in uw mailbox? Meld u dan hier aan voor onze e-mailnieuwsbrief.